XIX Congrés SECCA 2017

16 jun XIX Congrés SECCA 2017

cap

20170616_120143

20170616_101851

La passada setmana es va celebrar el congrés anual de Cirurgia de Maluc, on es va realitzar una actualització de les últimes novetats quirúrgiques.
En l’actualitat es dóna cada vegada més importància a la planificació. Inclou valoració exhaustiva de les proves radiològiques que aporta informació per conèixer la mida i tipus d’implants necessaris. Es redueix el temps quirúrgic i per tant els riscos per al pacient.
Es va parlar dels programes de recuperació ràpida que s’estan implantant en més centres, per afavorir una rehabilitació precoç i reduir la necessitat de dies d’ingrés del pacient. El nostre equip realitza aquest tipus de programes des de fa temps, amb aportació d’informació al pacient, programa de rehabilitació intrahospitalària, pautes analgèsia adequades, …
Es va fer èmfasi en la valoració dels problemes de la columna lumbar abans de plantejar una cirurgia del maluc, atès que algunes patologies com l’escoliosi poden influir tant en la mobilitat del maluc com augmentar el risc de luxació de la pròtesi si no es tenen en compte.
El nostre equip va presentar la comunicació: Pròtesis total de maluc en pacients amb protusió acetabular. La protrusió acetabular consisteix en una deformitat del maluc que limita la seva mobilitat i pot causar problemes en el moment d’implantar una pròtesi.

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.